İŞKUR İL MÜDÜRÜ AHMET AYÇİÇEK 35 YAŞINI GEÇENLER İŞ BULMAKTA ZORLANIYOR”

İŞKUR İL MÜDÜRÜ AHMET AYÇİÇEK   35 YAŞINI GEÇENLER İŞ BULMAKTA ZORLANIYOR”

Türkiye İstatistik Kurumu illerin işgücü verilerini açıkladı…İl düzeyinde temel işgücü göstergeleri 2013 verilerine göre, işsizlik oranı Kayseri de yüzde 9.9. …Bu kapsamda İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek haber ekibimize ilimizdeki işsizlik oranıyla ilgili

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek,  Kayseri’de en büyük sorunlardan işsizlikten ziyade ‘işçi’ bulamamak olduğunu ifade ederek, “ Sanayi Odası,Ticaret Odası ve Organize Sanayi Bölgesi verdiği beyanları böyle. Hatta bugün Organize Sanayi Bölgesine gittiğiniz zaman  her fabrikanın önünde her turlu her meslekten ‘işçi aranıyor’ diye görebiliriz. Ancak bizdeki  esas işsizliğin büyük bir bölümü  35 yaşındakilerde. 35 yaşını geçen  kişilerin  iş bulmakta çok güçlük çektiği  bir gerçektir. Bide meslek yönünden işsizlik sorunu var.  İŞKUR çeşitli mesleklerde kurslar açıyor. Maalesef açtığımız kurslarda kursiyer bulmakta zorlanıyoruz. Kayseri2nin önemli iş yerlerinde dahil işçi bulamamakta sıkıntı yaşanıyor.  Dolayısıyla işsizlik oranı kayseri için  %9,9 buda 120 bin kişiye tekabül ediyor. Bizim kayıtlarımıza da 29 bin işsiz var. Bu 29 bin işsize de mutlaka iş teklif etmişizdir” dedi.

Ayçiçek, 29 bin işsizin işe gönderildiği zaman gitmediklerini ve işi beğenmediklerini ifade ederek, “ mesela bugün üst makamlardan 3-4 kişi geldi. Bitanesine  5 tane iş yeri teklif ettik. Beş  iş yerinede gitti. Beş şirkette kabul etti. Fakat Giden arkadaş 5 işi de beğenmiyor.  Tabi burada sanayide çalışmakta bedensel bir güç istiyor.

İlimizde işçi konusunda her meslekte açık olduğunu belirten Ayçiçek, “ organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istedikten sonra her meslekte işçi ihtiyacı var. Ve vazıfsız işçiye de ihtiyacımız var. İşi bilmeyene de öğretiyoruz. Maaşını da alıyor . Bu kurs süresinde de  para veriyoruz.. Sigortalarını da yatırıyoruz. Vasıfsız işçilere de her an iş var” dedi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor